Københavns Radiobiograf

KLANGRUM præsenterer: Møns Lyttebiograf med temaet MØRKET

Onsdag d. 10. august 2016 kl. 19 i Biografen i Stege, Storegade 55

Københavns Radiobiograf er inviteret til at præsentere en særlig udvalgt samling lydfortællinger om mørket. Fortællingerne vil trække publikum med ind i en kollektiv oplevelse, hvor lyden kommer helt ind under huden, skaber billeder på nethinden og giver sug i maven. Denne aften skal vi under vandet, ind i mørket og ned i drømmen. Der vil være lyd på både dansk og engelsk.

Københavns Radiobiograf laver populære lytteevents i Gloria-biografen i København, hvor de hver måned inviterer på fokuserede lytteoplevelser i mørket, hvor al opmærksomhed rettes mod den afspillede lyd. Lytningen suppleres af oplæg fra radioproducenter, kunstnere eller journalister, som går bagom udsendelserne og perspektiverer temaerne.

I hovedreglen spiller Københavns Radiobiograf radio, som danner billeder på nethinden og skaber scener via mikrofon- og lyddesign. Derfor bliver der oftest spillet dokumentarradio, feature og montager, men også radiodrama og lydkunst til arrangementerne.

Møns Lyttebiograf afholder 3 arrangementer i eftersommeren og efteråret 2016. Der vil være lytteoplevelser i biografens mørke – et kulturtilbud, der har været en stor succes andre steder i landet. Programmet kombinerer lydkunst og kompositionsmusik med fortællende radio og podcast, og opdyrker således interessen for eksperimentelle lydlige kunstformer over en bred kam. Hver arrangement er struktureret omkring en eller flere værter og et tema. De 2 næste arrangementer er:

21. september: Lydkunstens glemte historie, præsenteret og kurateret af Institut for Dansk Lydarkæologi i Kunsthal 44 Møen

23. november: Udkanten, præsenteret og kurateret af Klangrum i Biografen i Stege

Billetter á kr. 50 købes i Biografen eller på www.biostege.dk

Møns Lyttebiograf er støttet af Fanefjord Sparekasses Fond, SNYK og Vordingborg kommune