Klangrum 14

Klangrum startede i 2014, som en ny ramme for lyd- og mediekunst og ny musik på Møn.

Der var live-optræden fredag den 15. august 2014 kl. 19 i Den Böhmiske Hal på Sukkerfabrikken i Stege, med SØS Gunver Ryberg, som arbejder i krydsfeltet mellem elektronisk musik og lydkunst, percussionensemblet Ekkozone m. Mathias Reumert og David Hildebrandt og et helt særligt elektronisk musiksamarbejde mellem Fuzzy & Bjørn Svin.

Desuden åbnede en lyd/lys-installation i Tårnet i Sukkerfabrikkens gamle saftstation af norske H.C. Gilje over Else Marie Pades elektroniske pionerværk 7 Cirkler fra 1959.
Denne installation var et af de skandinaviske værker på udstillingen Unheard Avant-gardes på ZKM, Karlsruhe i 2012. Unheard Avant-gardes udgjorde en del af ZKM’s store lydkunstudstilling Sound Art – Klang als Medium der Kunst.

I Tårnet viste vi filmen Svævninger af Sofie Tønsberg om Else Marie Pade og lydkunstneren Jacob Kirkegaards samarbejde. Og portrætfilmen Komponist af Ida Bach Jensen.

Udstillingen kunne ses fra den 15. til den 31. august 2014.

Klangrum vil være en tilbagevendende begivenhed på Møn med ny musik og lyd- og mediekunst. Der kommer stadig mere fokus på de kunstneriske muligheder indenfor lydens verden – og nye musikformer opstår.

På Klangrum 14 kunne man møde nogle af disse udtryk. Dermed blev Møn endnu en gang hjemsted for lydkunst og ny musik, hvor både Kunsthal 44 Møen og Scene 1 har markeret sig med udstillinger og arrangementer.

For projektet står foreningen Det Ydre Rum. Projektleder er billedkunstner og kurator Thomas Gunnar Bagge. Udstillingskonceptet er udviklet sammen med Ph.D. fra Moderne Kultur og Kulturformidling Jacob Kreutzfeldt og med uvurderlig støtte fra Thorbjørn Tønder Hansen / SNYK. Morten Søndergaard kuraterede værket 7 Cirkler.

 

Ekkozone / Mathias Reumert & David Hildebrandt blev præsenteret i samarbejde med Scene 1. Print

Projektet fik støtte af Statens Kunstfond, Nordea-fonden, Vordingborg Kommune og SNYK.

Tak til Scene1, Stars, Cantabile2, SNYK og Kunsthal 44 Møen for stor hjælp i forbindelse med Klangrum14.

Kunstfonden_LOGO_small_JPG Snyk_logo_sort_print NordeaFonden_Primërt_Logo_payoff

Vordingborg_navn_lille_4f

 

Det Ydre Rum er et tværkunstnerisk netværk, stiftet i 2012 af musiker Karsten Bagge, København, arkitekt Laura Kieler, København, billedkunstner Mia Sloth Møller, Møn og billedkunstner og kurator Thomas Gunnar Bagge, Møn

Kontakt:

Det Ydre Rum, Lerbækvej 6, DK-4792 Askeby, Møn
M: 21 64 70 64 // E: post@detydrerum.dk